Kan man bo i ett hus med mögel?

Innehållsförteckning

Kan man bo i ett hus med mögel?

Kan man bo i ett hus med mögel?

– Enligt Miljöhälsorapporten ser man en ökad risk på 30-50 procent för att utveckla astma och luftvägsbesvär om man bor i ett hus utsatt för fukt och mögel, säger Marie-Louise Luther. Det finns även andra hälsorelaterade effekter som brukar förknippas med fukt och mögel, men dessa är ännu svårare att utreda.

Är det farligt att vistas i mögel?

WHO har bedömt att det finns "tillräcklig evidens" för samband mellan fukt/mögel och förekomst av luftvägssymtom. Det finns också samband mellan fukt/mögel och försämring av astma hos både barn och vuxna, samt med ökad förekomst av luftvägsinfektioner hos barn.

Vem betalar för mögel i bostadsrätt?

Som huvudregel ska en bostadsrättshavare vända sig till styrelsen i föreningen som därefter ska vidta åtgärder. ... Du skriver att ni har beställt en utredning, om det vid utredningen framkommer att det är en skada som föreningen svarar för bör ni kunna kräva föreningen att betala kostnaden för utredningen.

Hur farligt är Grönmögel?

Många mögelsorter utsöndrar gifter, som är skadliga för människors hälsa. Gifterna är till för att bekämpa möglets fiender. Även om grönmögel i många fall är ätligt, betyder inte det att du kan känna dig trygg om du har grönt mögel i hemmet. Oavsett färg, bör du alltid vidta åtgärder om du har mögel i hemmet.

Kan man dö av svartmögel?

Svartmögel kan innebära stora hälsorisker Svartmögel bildar mykotoxiner, vilket sprider luftburna gifter i gasform. Dessa gifter kan ge upphov till hälsobesvär som allergier, kroniska lungproblem och i värsta fall cancer.

Relaterade inlägg: