Varför behöver man byta svänghjul?

Innehållsförteckning

Varför behöver man byta svänghjul?

Varför behöver man byta svänghjul?

Nackdelen är att svänghjulet i sig självt kan alstra oljud när den flexibla delen slits. I ditt fall uppger importören att lamellen inte byttes vid 9 000 mil utan bara svänghjulet. Att lamellen är utsliten efter cirka 20 000 mil är inte anmärkningsvärt i sig, det intressanta är att svänghjulet då byttes igen.

Vad händer om svänghjulet går sönder?

Det finns också en risk för att återkommande överhettning kan härda specialfettet i svänghjulet. Detta kan leda till ett totalt bortfall. Om du hittar synliga sprickor på friktionsytan (pil B), då måste svänghjulet bytas ut. Annars finns det en risk för sprängning, vilket kan leda till ytterligare skador i drivlinan.

Varför Dubbelmassesvänghjul?

SVAR: Dubbelmassesvänghjul används för att utjämna rycken i motoraxelns rotation och därigenom få en jämnare gång hos bilen. Det kan också användas för att minska dimensionen på drivaxlar och drivknutar som inte behöver motstå samma ryck som tidigare.

Vad kostar det att byta svänghjul på Passat?

Arbetskostnad 9500kr + dmf ca 8300kr.

Varför byta koppling?

Om du är säker på ifall kopplingen i bilen är sliten så kan du själv byta ut den hemma. ... Om kopplingen har okända problem kan det äventyra din och andras säkerhet. Det kan även bli värre skador på bilen och sluta upp med en högre räkning.

Hur funkar svänghjul?

Svänghjulet lagrar energi när vridmoment anbringas av energikällan och avger den lagrade energin när energikällan inte längre anbringar något vridmoment. Idag fungerar svänghjulets flänsar som fläkt och kyler motorn genom att fördela en luftström runt motorblocket.

Hur låter ett dåligt svänghjul Passat?

Det börjar med ett tickande ljud från växellådan som ganska snabbt utvecklas till ett skrammel och obalans i hela drivlinan.

Relaterade inlägg: