Vad händer om man inte betalar eftertaxering postnord?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte betalar eftertaxering postnord?

Vad händer om man inte betalar eftertaxering postnord?

Därför har vi ändrat rutinerna för våra portokontroller och tar nu betalt i efterhand genom så kallad eftertaxering. Det innebär att du som avsändare kan få ett krav på att betala det porto som saknas. Om avsändaradress saknas är det i stället mottagaren som får betala.

Vad händer med brev med för lite porto?

Du som avsändare blir eftertaxerad för att en försändelse som du har skickat inte hade tillräckligt med porto. Avgiften består av skillnaden mellan betalt porto och rätt porto plus eftertaxeringsavgift på 44 kronor för första brevet (plus 11 kronor per efterföljande brev).

Hur vet man om portot är betalt?

Kuvert med porto betalt-ruta innebär inte att portot är inkluderat, bara att rutan är tryckt på kuvertet. Man måste fortfarande betala portot när man lämnar in försändelsen till Posten. Porto betalt-ruta på kuvertet innebär att man slipper sätta frimärke på varje enskilt kuvert.

Måste man skriva avsändare?

Adressen bör placeras i nedre högra delen av kuvertet. Du behöver inte skriva land i adressen när du skickar inom Sverige. För utrikesbrev behöver du skriva land på svenska eller engelska längst ner i adressen under postnummer och ort. Det är även bra att skriva avsändare på baksidan av brevet.

Relaterade inlägg: