Vad händer om man inte klarar praktiken?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte klarar praktiken?

Vad händer om man inte klarar praktiken?

Det obligatoriskt att ha 15 veckor APL på alla yrkesprogram så om du struntar i praktiken så blir du ju underkänd. För att få examen måste du ha klarat minst: Godkänt i 2250 poäng av de 2500 poäng som ett gymnasieprogram består av. Godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena.

Vad händer om man inte får Lia?

Vad händer om jag inte hittar en LIA-plats? Vi får många frågor om vad som händer om man ej lyckas hitta en LIA-plats. Svaret är att de allra flesta lyckas lösa en praktik på egen hand. Skulle det mot förmodan vara så att man står utan, så hjälper vi på skolan till som ett sista steg.

Måste man gå om gymnasiet?

Man behöver inte om om man är godkänd i sina kurser. Om du har blivit underkänd i flera ämnen under ett och samma läsår kan rektorn besluta om att du får om hela läsåret. Om det bara är några kurser man inte klarar så kan man läsa om just den kursen.

Måste man gå på praktik?

Finns det några fallgropar som jag ska akta mig för att i när jag gör praktik? – Det är viktigt att du, alternativt aktören som förmedlar praktikplatsen, skriver ett avtal med företaget du ska praktisera på så att du är försäkrad.

Måste man gå LIA?

I utbildningar som inte leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen behöver inte LIA ingå, men det går förstås bra att ha LIA-kurser också i dem. Syftet med LIA är att de studerande ska få lära sig i en verklig miljö, men det innebär inte en anställning.

Relaterade inlägg: