När bryts fastan ramadan 2021?

Innehållsförteckning

När bryts fastan ramadan 2021?

När bryts fastan ramadan 2021?

Trots utmaningarna finner muslimer över hela världen sätt att vara nära varandra och hjälpa andra. Ramadan i de nordiska länderna inleds 2021 den 13:e april och pågår fram till den 12:e maj. Sedan följer firandet av Eid al-fitr den 13 maj.

Vad ska man säga innan man fastar?

Sahur kallas den mat man äter innan tiden för fastan går in. Om denna sade profeten (ﷺ): ”Ät sahur för sannerligen är den välsignad.” Många muslimer slutar äta en stund innan fadjr ”för säkerhets skull”.

Vilken tid börjar fastan 2021?

Fastan, iftar och eid I Sverige väntas ramadan 2021 att börja tisdag 13 april, datumet beror på var i världen du bor. Den pågår i 29-30 dagar. Under den tiden fastar muslimer från morgon till kväll. När solen går ner bryts fastan och familjer samlas för att äta den viktiga kvällsmåltiden iftar.

Vilken tid bryts fastan?

Under ramadan skall alla vuxna och friska muslimer från gryning till solnedgång avhålla sig från mat, dryck, rökning och sexuella relationer. Vissa får lov att stå över fastan, bland annat kvinnor som har menstruation och gravida eller ammande kvinnor samt gamla, sjuka och de som är på resa.

Relaterade inlägg: