Kan man skiljas utan bodelning?

Innehållsförteckning

Kan man skiljas utan bodelning?

Kan man skiljas utan bodelning?

Måste man göra bodelning vid skilsmässa? Ja, det behöver ni göra. Om ni båda är överens om hur era tillgångar ska delas upp, behöver ni dock inte ta hjälp av någon bodelningsförrättare.

Vad händer om man inte gör bodelning vid skilsmässa?

Vad händer om man inte bodelar? Det händer ibland att ingen bodelning efter skilsmässa görs att den ena maken återkommer efter flera år och begär att det ska göras. Till skillnad från i samboförhållanden finns det ingen uttrycklig tidsgräns för hur sent en make eller maka kan begära en bodelning.

Vad händer om man inte gör bodelning sambo?

Om ingen av er har begärt bodelning inom ett år från att ert samboförhållande upphörde förlorar båda rätten att kräva bodelning i enlighet med sambolagens regler (8 § 2 st. Sambolagen). Istället blir det som om ni hade bott med en kompis. Var och en behåller då vad man själv äger.

Kan man göra bodelning utan jurist?

En bodelning är en överenskommelse mellan makarna och förrättas av makarna tillsammans, 9 kap. 5 § Äktenskapsbalk (1987:230). ... Om man inte är överens kan man alltså ansöka om en bodelningsförrättare hos tingsrätten, man kan också själv om man önskar anlita en jurist som hjälper en med bodelningen.

Relaterade inlägg: