Vad händer om man inte har biljett SJ?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte har biljett SJ?

Vad händer om man inte har biljett SJ?

Om du tappat din biljett eller reser utan giltig biljett blir du skyldig att betala en tilläggsavgift (kontrollavgift) om 1200 kronor om du fyllt 15 år. För järnvägstrafik som SJ bedriver som entreprenör, till exempel åt ett länstrafikbolag, kan andra bestämmelser gälla.

Kan man köpa biljett ombord på SJ?

Du behöver boka biljett innan du kliver på tåget, det är inte möjligt att köpa tågbiljetter ombord på våra tåg.

Vad innebär ombokningsbar biljett på SJ?

Med en ombokningsbar biljett har du möjligheten att ändra din resa innan tågets avgång. Ombokningsvärdet är biljettpriset minus bokningsavgiften och du kan byta in värdet mot en eller flera nya biljetter.

Hur visar man biljett SJ?

Enklaste sättet att visa upp din biljett är via vår app SJ. Läs mer om hur du lägger till en biljett i appen här. Har du en e-biljett kan du visa upp pdf-filen i din mobil/surfplatta/dator.

Vad händer om man plankar på SJ?

De kan i värsta fall stå och vänta på dig vid nästa station. Då tvingas du betala 800 kr i böter.

Hur köper man biljett SJ?

På många stationer så finns det biljettautomat där du kan köpa tågbiljetter. Du kan betala med kontokort och biljetten skrivs ut direkt vid köpet. Här kan du se på vilka stationer det finns biljettautomater.

Kan man köpa biljett ombord på Norrtåg?

Vi rekommenderar dig att köpa din resa i förväg på webben, eftersom Minibiljetten alltid är det billigaste alternativet. Men självklart kan du köpa din biljett av tågvärden ombord på tåget om det kniper, bara du är medveten om att den kostar lite mer.

Kan man avboka ombokningsbar biljett SJ?

Vad händer om jag avbokar en ombokningsbar biljett? Ditt ombokningsvärde (biljettpriset minus bokningsavgiften) sparas på din biljett i 180 dagar räknat från ursprunglig resdag, som du kan använda för att boka en ny resa. Du kan avboka din biljett fram till tågets avgång.

Var hittar jag mitt Ombokningsvärde SJ?

För att hitta ditt ombokningsvärde börjar du med att söka upp den avbokade biljetten via Min resa på startsidan. Ny resa behöver bokas inom 180 dagar från och med resedatumet på din ursprungliga biljett. När du har sökt upp din biljett väljer du den biljett som ska ombokas och klicka på Boka om.

Relaterade inlägg: