Vilka fel kräver ombesiktning?

Innehållsförteckning

Vilka fel kräver ombesiktning?

Vilka fel kräver ombesiktning?

Underkänd - med krav på ny besiktning Är fordonet underkänt med krav på ombesiktning måste du åtgärda felen snarast och få en ombesiktning utförd senast det datum som angivits på protokollet. ... Vid detta körförbud får du köra kortast lämpliga väg till verkstad för reparation eller till besiktningsföretag för besiktning.

Vad är godkända Bromsvärden?

På besiktningsprotokollet anges bromsvärden i kilonewton (kN) för varje hjul på fordon med hydrauliska bromssystem och två axlar. ... Skillnader i bromskraft mellan hjulen på samma axel får uppgå till högst 30 procent och om skillnaden är mer än 30 procent underkänns fordonet.

Vilka fel ger körförbud?

Meddelat körförbud: Om ditt fordon är i så dåligt skick att det innebär en trafikfara kan det få körförbud. Det kan ske i samband med kontrollbesiktning eller registreringsbesiktning. Du kan även få körförbud i en flygande inspektion, det vill säga om Polisen vid kontroll bedömer att fordonet inte är i körbart skick.

Vad kontrolleras vid besiktning av släpvagn?

Vi kontrollerar att hjulen sitter fast och är monterade på rätt sätt. Däcken ska ha rätt mönsterdjup och vara utan skador. Vi undersöker även släpvagnens fjädring, och spinner upp hjulen för att kontrollera eventuellt missljud i hjullager.

Relaterade inlägg: