Vad fil?

Innehållsförteckning

Vad fil?

Vad fil?

En fil är vad som helst som sparas i datorn. Exempel på olika slags filer är: Texter Uppsatser, protokoll, brev eller någon annan text, skrivet i ex Word.

Har fil?

Välj en HAR-fil HAR (HTTP-arkiv) är ett filformat som används av flera HTTP-sessionsverktyg för export av inspelad data. Formatet är i grunden ett JSON-objekt med en viss fältuppsättning. Alla fält i HAR-formatet är obligatoriska och i många fall sparas inte viss information i filen. HAR-filer innehåller känslig data!

Vad är ett filformat?

Ett filformat anger hur data lagras för ett visst program. Till exempel är en . docx ett Open XML-formaterat Microsoft Word dokument. Alla program kan inte läsa hela filformatet.

Kan innehålla datafiler?

En fil kan innehålla många olika typer av information, exempelvis en text, en bild, ett musikstycke eller en film. Eftersom informationen kodas och lagras digitalt, behövs en avkodare eller ett program med inbyggd avkodare för att se eller lyssna på innehållet för varje filtyp.

Vad menas med filer?

En fil är en samling data (information) som är lagrad under ett filnamn i ett filsystem. Ordet fil är en variant på engelskans file (dokument) och definierar en samling data, av skiftande slag, lagrat i ett beständigt och fysiskt medium.

Hur öppnar man en fil?

Öppna en fil. Öppna Utforskaren och dubbelklicka på filen, eller högerklicka på filen och välj Öppna.

Vilket format ska en logga vara i?

PNG-8 lämpar sig generellt bättre när du har enkelt grafik med få färger, exempelvis logotyper. Filen komprimeras men bildkvaliteten lämnas oförändrad vilket ger dig små filer med bra bildåtergivning. Om du har en bild med varierande transparens och många färger som tonar in i varandra ska du med fördel välja PNG-24.

Var sparas PST filer?

Om Outlook-datafiler (. pst) sparas på datorn i mappen Dokument\Outlook-filer. Äldre meddelanden och objekt som du inte använder regelbundet kan arkiveras i en Outlook-datafil (. pst). Om din onlinepostlåda nästan är full kan du exportera vissa objekt till en Outlook-datafil (.

Vilket format för tryck?

Viktigt att tänka på när du ska använda bilder ur bildbanken eller beställa bilder från en fotograf är att formatet fungerar i tänkt media. Spara till rätt filformat, tiff för tryck och gif/jpeg/png för webb.

Relaterade inlägg: