Vad händer om revisorn hittar fel?

Innehållsförteckning

Vad händer om revisorn hittar fel?

Vad händer om revisorn hittar fel?

Försening kan bli dyr Att lämna in årsredovisningen i tid är viktigt – annars kan du få förseningsavgift på 5 000 kronor och uppåt. Du riskerar också att åtalas för bokföringsbrott om du inte lämnar i tid, ringa bokföringsbrott innebär risk för böter eller fängelse.

Vem är ansvarig för att aktiebolagets årsredovisning skickas in i tid?

Tänk på att … Du som företagare är alltid fullt ut ansvarig för årsredovisningen. Din redovisningskonsult är ansvarig för att hen, inom ramen för sitt uppdrag, biträder företagaren med att upprätta en årsredovisning som ger en rättvisande bild av verksamheten.

När skrivs revisionsberättelsen på?

Ta fram och skriv under revisionsberättelsen Företagets revisor ska granska företagets årsredovisning, bokföring och styrelsens förvaltning. Det görs när hen har fått årsredovisningen från styrelsen. När granskningen är klar skriver revisorn en revisionsberättelse och skriver under den.

När ska Fastställelseintyget skrivas på?

Ett fastställelseintyg måste vara daterat antingen samma dag som årsstämman eller senare. Fastställelseintyget är till för att verifiera att bolagsstämman fastställt resultat- och balansräkningen i årsredovisningen och kan därför inte vara daterat tidigare än årsredovisning och protokoll från årsstämman.

Relaterade inlägg: