Vad händer om man inte kommer till en bouppteckning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte kommer till en bouppteckning?

Vad händer om man inte kommer till en bouppteckning?

Om arvingarna och de universella testamentstagarna inte kommer överens kan tingsrätten utse någon att vara skiftesman efter att en dödsbodelägare ansökt om det. Sammanfattning: Du behöver inte närvara under bouppteckningen, även om det är en rekommendation om du skulle ha eventuella frågor.

Måste man vara med på bouppteckning?

Måste man närvara vid en bouppteckning? Enligt 20 kap. 2 § ärvdabalken, ska alla delägare kallas i god tid till förrättningen. ... Det finns således inget krav på att någon som blivit kallad måste närvara vid bouppteckningen.

Måste man närvara vid arvskifte?

I 23 kap. ärvdabalken finns bestämmelser om arvskifte. ... Du måste alltså skriva under arvskifteshandlingen, men det är inget krav på att du fysiskt ska befinna dig på en viss plats för att arvskiftet ska kunna genomföras.

Vem ska vara med på en bouppteckning?

Alla dödsbodelägare, alltså; legala arvingar, efterarvingar och universella testamentstagare, ska enligt lag kallas till bouppteckningsförrättningen i god tid. Kallelse ska göras skriftligen. Dödsbodelägarna måste inte närvara vid bouppteckningen, endast den som uppger boet behöver närvara.

Relaterade inlägg: