Vad är ett homogent samhälle?

Innehållsförteckning

Vad är ett homogent samhälle?

Vad är ett homogent samhälle?

Ett samhälle som främst helt eller delvis består av människor som delar samma etnicitet/ras, språk och kulturella traditioner. Mest småskaliga samhällen är homogena.

Vad innebär ett heterogent samhälle?

Med ett heterogent samhälle menas ett samhälle där människor och grupper är olika varandra utifrån aspekter som t. ex. bakgrund, värderingar och socioekonomiska förutsättningar.

Vad är etniskt homogen?

Homogenitet (av homogen från grekiskans homo, lik(a), och gen, -artad) är ett tillstånd där något är enhetligt, alltigenom lika, likformigt. Motsatsen är heterogen.

Vad betyder ordet heterogen?

Heterogenitet (av heterogen från grekiska ἕτερος, heteros, ”annan, olika” och γένος, genos, ”slag, sort”) beskriver inom olika vetenskaper ett tillstånd där ett objekt består av olika skilda komponenter. ... Motsatsen till heterogen är homogen.

Vad innebär det att en färg blir homogen?

Homogen är ett ord patologer använder för att beskriva en vävnad som ser likadan ut från en del av vävnaden till nästa. Vävnader som liknar färg, form och storlek kan beskrivas som homogena. Homogen kan användas för att beskriva hur vävnaden ser ut med eller utan mikroskop. Motsatsen till homogen är heterogena.

Vad är ett annat ord för homogen blandning?

Blandningar som ser ut som ett enda rent ämne – som saltvatten – brukar kallas lösningar. Ett annat ord för en lösning är en homogen blandning.

Vilka uppgifter kan man utläsa ur ett organisationsschema?

Ett organisationsschema eller organigram är ett uppritat schema över en organisation och dess olika delar samt dessas inbördes förhållande. En vanlig form av organisationsschema anger olika enheter eller ledningsnivåer med rutor och lydnadsförhållanden mellan dem med linjer.

Vad kännetecknar en instabil miljö?

Vad kännetecknar en instabil omvärldsmiljö? Instabil miljö - Hög förändringshastighet, oförutsägbar framtid. Nödvändigt: Marknadsorientering (efter kundernas behov), yttre effektivitet. Teknikutvecklingen är snabb och kräver att man klarar osäkerhet/förändringar.

Vad är etniskt ursprung?

Med etnisk tillhörighet avses att någon tillhör en grupp av personer som har samma nationella eller etniska ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande. Alla människor har minst en etnisk tillhörighet.

Vad är heterogen kultur?

Ett samhälle som består av många olika etniska och/eller "ras" grupper, sociala klasser, språk och dialekter och kulturella traditioner. U. S. och Kanada är heterogena samhällen.

Relaterade inlägg: