När ska man börja Aktivitetsrapportera?

Innehållsförteckning

När ska man börja Aktivitetsrapportera?

När ska man börja Aktivitetsrapportera?

Det är viktigt att den är inkommen till oss senast den 14:e. Det betyder att du som skickar in din aktivitetsrapport via post behöver göra det i god tid innan den 14:e varje månad. Exempel: Mellan den 1:a och den 14:e februari ska du lämna in din aktivitetsrapport med aktiviteter du genomfört under januari månad.

Kan man bli avstängd från Arbetsförmedlingen?

Om du till exempel inte aktivt söker jobb eller om du låter bli att rapportera dina aktiviteter, kan du få en varning. Om det händer flera gånger kan du bli avstängd från din ersättning i en eller flera dagar.

Får jag a kassa om jag tackar nej till jobb?

Ja det kan påverka din ersättning från a-kassan om du tackar nej till arbete. Du kan bli avstängd från ersättning i 5 dagar, om det är första gången som du tackar nej till arbete. Har du tackat nej tidigare kan du bli avstängd fler dagar.

När får man tacka nej till jobb?

Om du redan har ett avtal om nytt jobb med start inom en månad kan du tacka nej till andra jobb du blir erbjuden. Familjeskäl. Får du jobberbjudande på en annan ort kan du i vissa fall tacka nej av familjeskäl, om exempelvis ditt barn eller din partner inte kan flytta med dig.

När ska man skriva ut sig från Arbetsförmedlingen?

Skriv ut dig Det är viktigt att du meddelar oss när du har fått jobb eller ska börja studera. Du gör det lättast genom att klicka på Skriv ut dig. Om du har valt att skriva ut dig inom 3 månader kommer du att få en påminnelse 10 dagar innan utskrivningsdatum.

Vad är aktivitetsrapportering för arbetssökande?

  • Aktivitetsrapportering - till vilken nytta och för vem? Rapporten ger en bild av Arbetsförmedlingens hantering av aktivitetsrapporter samt hur de fungerar som verktyg för den arbetssökandes redovisning och myndighetens uppföljning. Under mars 2015 till februari 2017 skulle i genomsnitt 370 000 arbetssökande ha lämnat aktivitetsrapport varje månad.

När ska du lämna in en aktivitetsrapport?

  • Varje månad ska du lämna in en aktivitetsrapport. Det är viktigt för att du ska få rätt stöd på vägen till jobb eller utbildning, och för att du ska få din ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan. Du ska lämna in din aktivitetsrapport tidigast den 1:a och senast den 14:e varje månad.

Vilka aktiviteter ska du ta med i din planering?

  • Du ska ta med aktiviteter som ingår i din planering, men också andra aktiviteter som är relevanta. Här är några exempel på vad din aktivitetsrapport kan innehålla: jobb eller utbildningar du har sökt. jobbintervjuer och rekryteringsträffar du har varit på. arbetspraktik du har sökt eller varit på.

Relaterade inlägg: