Vad händer om man inte registrerar sin Hästanläggning?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte registrerar sin Hästanläggning?

Vad händer om man inte registrerar sin Hästanläggning?

Men de som inte hinner registrera sina hästar i tid kan andas ut. Några sanktionsavgifter kommer registreringsmissen inte att leda till. Nu på fredag, den 1 oktober, ska alla hästar och hästanläggningar enligt en EU-förordning vara registrerade i Jordbruksverkets nya anläggningsregister.

Måste man anmäla att man har häst?

All ekonomisk verksamhet (tidigare benämnd yrkesmässig verksamhet) med hästar, sällskapsdjur eller pälsdjur behöver ha tillstånd. Om din verksamhet inte är ekonomisk krävs ändå tillstånd om den bedrivs i stör re omfattning. För definition av ekonomisk verksamhet hänvisar vi till Skatteverket.

Måste man registrera ägarbyte häst?

– Det händer ingenting, det finns inte något i lagstiftningen som säger att du måste registrera ett ägarbyte. Vad kan man som hästköpare göra för att få in rätt ägare i hästpasset? – Du kan skicka in en kopia på köpekontraktet eller någon liknande handling, som styrker vem som äger hästen, till oss.

Vilka hästar ska registreras?

Från och med den 1 oktober 2021 ska alla som har en anläggning med djur, som transporterar djur mellan länder eller som hanterar avelsmaterial, ha registrerat sin verksamhet hos Jordbruksverket. Information om var djuren finns behövs för att enklare kunna spåra smittor. Redan nu går det att göra registreringen.

Vad gäller vid hästhållning?

Du ska hålla din häst tillfredsställande ren. Du får bara klippa hästens känselhår om det är nödvändigt för att undvika lidande. Hästens hovar ska verkas vid behov. Du ska se till att hovarna skyddas med skor eller liknande om det finns behov av detta, till exempel om hästen är ömfotad.

Vad krävs för att ha häst hemma?

Hästen ska hållas och skötas i en god djur- miljö och på ett sätt som är bra för dess hälsa och ger den möjlighet att bete sig naturligt. Om din häst blir sjuk eller skadad ska du snarast se till att den får nödvändig vård. Om det behövs ska du tillkalla veterinär. Du ska hålla din häst tillfredsställande ren.

Hur gör man ägarbyte häst?

Om du köper eller säljer en häst ska detta meddelas till SWB. Ägarbytet kan anmälas via post eller mejl och görs genom att skicka in SWBs Ägarbytesblankett eller ett köpekontrakt. Blanketten/köpekontraktet måste vara underskrivet av både köparen och säljaren.

Relaterade inlägg: