När ska man få tillbaka en tenta?

Innehållsförteckning

När ska man få tillbaka en tenta?

När ska man få tillbaka en tenta?

Hur länge ska du vänta på resultatet? Det finns inte någon särskild regel som anger hur lång tid examinatorn har på sig att rätta en tenta. Universitetskanslersämbetet anser att en rimlig rättningstid för en tenta på en kurs på 7,5 högskolepoäng är tre veckor.

Hur många gånger får man göra Omtenta LiU?

Beslut på LiU: Resurskrävande examinationsformer, t ex praktiska prov med patientmedverkan och kostsamma laborationer begränsas till fem tillfällen. Övriga examinationer, t ex salskrivning, får skrivas ett obegränsat antal gånger. Minst 3 tillfällen ska ges på en och samma kurs per år.

Är hemtenta svårt?

Att tänka på inför en hemtenta Under tentatiden har du oftast möjlighet att kolla i litteraturen under tiden men om du inte har grundkunskaperna blir det svårt och tar lång tid. Tänk lite extra på att ta reda på vilka regler som finns när det gäller plagiering och att samarbeta med andra.

Hur anmäler man sig till tenta Liu?

✔️ Anmälan till tentamen görs i normalfallet via Studentportalen eller i LiU-appen senast 10 dagar före tentamensdatum. Någon möjlighet till efteranmälan finns inte. ✔️ Om du har rätt till särskilt stöd anges detta i samband med din anmälan till tentan.

Hur lång Rättningstid Liu?

Rättningstiden för tentamen är 15 arbetsdagar och omtentamen får tidigast ligga 10 arbetsdagar efter det att du fått resultatet från den ordinarie examinationen. Läs mer i LiUs “Beslut om riktlinjer för utbildning och examination på grundnivå och avancerad nivå” DNR-LIU-2020-04501.

Relaterade inlägg: