Kan Guidekabeln korsa begränsningskabeln?

Innehållsförteckning

Kan Guidekabeln korsa begränsningskabeln?

Kan Guidekabeln korsa begränsningskabeln?

Placera guidekabeln från laddstationen till den plats på begränsningskabeln (öglan) där anslut-ningen görs med hjälp av de pinnar som medföljer, eller gräv ned kabeln. OBS! Guidekabeln får inte läggas i skarpa böjar eller korsa begränsningskabeln som till exempel leder ut till en ö.

Kan man använda vilken Begränsningskabel som helst?

Du måste inte köpa tillverkarens dyra kabel. Det går bra att använda tredjeparts begränsningskabel från fritidskedjor som till exempel Clas Ohlson.

Kan robotgräsklippare gå över asfalt?

Gångar i nivå med gräsmattan av stenplattor, betong eller asfalt som löper genom trädgården behöver inte markeras ut. Gräsklipparen kör enkelt över dem.

Hur lägga Begränsningskabel robotgräsklippare?

Anslut ena änden av kabeln till laddstationen och lägg sedan ut kabeln till den bortersta delen av gräsmattan så att robotgräsklipparen enkelt kan hitta den. Anslut den andra änden till begränsningskabeln på den plats där kablarna korsar varandra. Anslut sedan både begränsningskabeln och guidekabeln till laddstationen.

Hur fungerar Guidekabel?

Guidekabeln är samma kabeltyp som begränsningsslingan, men utgör ett slags genväg tillbaka till stationen. Den dras från stationen och kopplas därefter in någonstans längs med begränsningsslingan, lämpligen i rakt motsatt ände från stationen så långt bort som möjligt.

Hur många Guidekablar?

Det smidigaste är att välja en robotgräsklippare med flera guidekablar. Med kabeln kan du leda roboten så att den går själv från en gräsyta till en annan. Guidekablarna minskar också söktiden när roboten ska ta sig till laddstationen. Samtliga modeller från Husqvarna Automower® 420 och uppåt har dubbla guidekablar.

Kan man använda vilken kabel som helst till robotgräsklippare?

Funktionsmässigt duger det med vilken kabel som helst. Det man möjligtvis skulle kunna anmärka på är att originalkabeln är förtennad, FK är "ren" koppar. Har själv lagt guidekabeln med vanlig FK, funkar bra efter 4 år.

Kan robotgräsklippare gå över Grusgång?

Handlar det om en grusgång kan du behöva padda gruset ordentligt för att robotgräsklipparen inte ska gräva ned sig, alternativt att du lägger ut plattor för den att köra över.

Hur smal passage klarar Automower?

Klarar Automower® smala passager? Ja, Automower® klarar smala passager ned till 60 cm, beroende på vilken modell som används.

Relaterade inlägg: