Hur många gånger ska man byta lakan?

Innehållsförteckning

Hur många gånger ska man byta lakan?

Hur många gånger ska man byta lakan?

En gång i veckan är bra. En av tio byter inte sina sänglakan mer än en gång i månaden. Detta motsvarar fem miljoner vuxna, bara i Storbritannien. Allt enligt en undersökning som det engelska marknadsundersökningsföretaget YouGov lät göra.

Hur ofta ska man bädda rent i sängen?

Det allmänna rådet är varannan vecka. Det beror också lite på hur situationen ser ut. Har man husdjur eller småbarn som sover i sängen eller om någon varit sjuk bör sängkläderna bytas oftare. Det är likadant om man svettas mycket, eller under sommarhalvåret då det är varmare.

Hur ofta byter folk sängkläder?

Marie-Louise Danielsson-Tham: ”Allergiförbundet rekommenderar efter två veckor. Har man barn eller husdjur i sängen, kanske oftare. Sover man i pyjamas och duschar varje kväll behöver man inte byta lika ofta.

Hur ofta ska man tvätta madrasskydd?

Kvalster och bakterier trivs därför ypperligt i sängar. Man ska inte heller glömma att tvätta madrasskydd och kuddar minst var tredje månad, samt ofta vädra kuddar och vända på madrassen.

Hur länge håller sängkläder?

Man bör byta sängkläder minst en gång var fjortonde dag, om man använder pyjamas och även duschar innan man lägger sig. Om man däremot sover naken så är det än fler bakterier som hamnar i sängen och då bör man byta så pass ofta som varje vecka.

Hur ofta tvätta filtar?

Kuddar – Varannan eller var tredje månad (var noga med att följa tvättråden – en del kuddar måste kemtvättas). Duntäcken, stoppade täcken och filtar – En gång var tredje månad (var även här noga med att följa tvättråden – vissa större täcken och filtar kan behöva tas till kemtvätten).

Relaterade inlägg: