Hur många gånger kan man kugga uppkörningen?

Innehållsförteckning

Hur många gånger kan man kugga uppkörningen?

Hur många gånger kan man kugga uppkörningen?

2 735 personer klarade sig på första försöket, medan 2 080 inte klarade sig. Nära 57 procent blev alltså godkända direkt. 2014 klarade sig 55,2 procent första gången, 2015 var samma siffra 49,8 procent och 2016 klarade sig bara 44,6 procent. Förra året, 2017 var man nere på 43,88 procent.

Vad händer om man kuggar uppkörningen 2 gånger?

En uppkörning, eller förarprov som det egentligen heter, är det sista hindret man måste ta sig igenom innan man får sitt körkort. Det är dina praktiska kunskaper som förare som testas. ... Att misslyckas med uppkörningen innebär extra kostnader och att man får vänta ytterligare på det efterlängtade körkortet.

Hur många missar uppkörningen?

Fler än hälften som kör upp ställer sig i kö för prov igen. Allt färre klarar att ta körkort. Nu är det färre än hälften som fixar uppkörningen på första försöket.

Hur många klarar uppkörningen i Enköping?

– Omkring 90 procent av våra elever klarar körkortet på första uppkörningen. Om vi understiger 80 procent blir vi kontrollerade av Transportstyrelsen enligt deras tillsynsplan, säger Yngve. Av de som kör privat klarar sig omkring 30 procent vid första uppkörningen.

Hur många försök får man körkort?

De kom också fram till att kreativa personer var bättre på att klara uppkörningen än de mer teoretiskt lagda. De som hade pluggat konst klarade körprovet, i genomsnitt, efter 1.9 försök. De som däremot hade pluggat matte och naturvetenskapliga ämnen klarade det efter 2.3 försök.

Relaterade inlägg: