Kan man krossa Ipren tabletter?

Innehållsförteckning

Kan man krossa Ipren tabletter?

Kan man krossa Ipren tabletter?

Alla tabletter och kapslar kan inte delas eller krossas, till exempel på grund av sämre effekt eller risk för biverkningar i munhåla och svalg.

Hur krossa piller?

Om tabletten redan har en färdig delningsskåra så kan den i allmänhet delas. Till hjälp vid delning kan till exempel tablettdelare användas. Tablettdelare säljs på apotek. Delning av tabletter betyder inte att man skulle få krossa eller smula dem i små delar.

Kan man krossa Ipren till barn?

Ibland kan barnet få stolpiller som förs in i ändtarmen. Tänk på att du inte alltid får krossa eller dela tabletten även om den har en brytskåra. Fråga på ett apotek om tabletterna kan delas, tuggas eller krossas.

Vilka tabletter får inte krossas?

Generellt kan sägas att läkemedel med modifierad frisättning (depot- och enteroberedningar) inte ska krossas.

Kan man krossa tabletter?

En del tabletter och kapslar går att dela eller krossa, men det gäller inte alla. En del är till och med direkt olämpliga att krossa. Vissa tabletter behöver lösas upp extra långsamt i magen och tarmarna. Om man delar eller krossar sådana tabletter fungerar de inte som de ska.

Är tabletten delbar?

Orsakerna till att du vill dela en tablett eller öppna en kapsel kan vara flera. Men det är tablettens uppbyggnad som avgör om den går att dela eller inte. Effekten av läkemedlet kan nämligen påverkas. I Fass får du information om vad som gäller för just ditt läkemedel.

Relaterade inlägg: