Är det tillåtet att köra med dubbdäck i Tyskland?

Innehållsförteckning

Är det tillåtet att köra med dubbdäck i Tyskland?

Är det tillåtet att köra med dubbdäck i Tyskland?

Enligt lag är det förbjudet att köra med dubbdäck i Tyskland, vilket kan ställa till det för svenska resenärer vintertid. Nu har dock den stora gränshandelsbutiken Bordershop i Puttgarden lyckats driva igenom ett tillstånd som gör det tillåtet att köra med dubbdäck mellan butiken och färjeläget.

Får man köra med dubbdäck till BorderShop?

Det är tysk lag som gäller, och enligt den får du inte köra med dubbdäck till BorderShop.

Är det lag på vinterdäck i Danmark?

Dubbdäck är bara tillåtet i perioden 1 november till 15 april. Däcken på person- och varubilar ska alltid ha ett mönsterdjup på minst 1,6 millimeter överallt. Det är obligatoriskt att ha lyktorna på även dagtid. Det är också obligatoriskt att ha en varningstriangel i bilen.

Får man köra med dubbdäck i Europa?

Tillåtet från 1 november till söndagen efter påsk; Dubbdäck på alla hjul är obligatoriskt. På vissa vägar måste man ha en speciell biljett för att köra med dubbdäck. Kör du utan biljetten kan du får böter runt 97€. Vinterdäck är obligatoriska från 1 november till 15 april för fordon up till 3.5 ton under vinterväglag.

Får man köra med sommardäck på vintern i Tyskland?

Olika vinterdäck och nationella bestämmelser I Tyskland ska alla fordon ha "ändamålsenlig utrustning" när det råder vinterväglag. Det betyder vinterdäck utan dubbar. Någon preciserad tidsperiod finns inte. På torra eller regnvåta vägar är sommardäck tillåtna.

Vad gäller med dubbdäck?

Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december - 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Vilka länder får man köra med dubbdäck?

När är dubbdäck tillåtna?

  • Sverige (1/10–15/4)
  • Danmark (1/11–15/4)
  • Finland (1/11–annandag påsk)
  • Estland (1/10–30/4)
  • Lettland(1/10–30/4)
  • Litauen (1/11–10/4)
  • Norge: I södra Norge är dubbdäck tillåtna 1/11–söndagen efter påsk. I de nordliga landskapen av Norge: Nordland, Troms och Finnmark gäller 15/10–1/5.

Hur funkar BorderShop?

I BorderShop kan du betala med Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron, Visa, MasterCard, MasterCard direct debit, Maestro, American Express, V PAY, JBC, Diners och EC-Girocard (PIN-koden måste alltid användas). Beloppsgränsen beror på avtalet mellan kortinnehavaren och kortutgivaren. Läs mer om betalningsmetoder.

Är det lag på vinterdäck i Norge?

Vinterdäck är obligatoriska Dubbdäck får bara användas mellan den 1 november och den första måndagen efter annandag påsk. I fylkena Nordland, Troms och Finnmark får dubbdäck användas mellan den 16 oktober och den 30 april. Det finns inga datumgränser för dubbfria vinterdäck.

Vilka länder använder dubbdäck?

Dubbdäck är tillåtna i Danmark, Österrike, Frankrike och Italien. I Schweiz är dubbdäck tillåtna på vanliga vägar, men inte på motorvägar.

Relaterade inlägg: