Får någon annan köra min bil?

Innehållsförteckning

Får någon annan köra min bil?

Får någon annan köra min bil?

Ja, försäkringen gäller för de som bor på samma adress. Du kan också låna ut din bil tillfälligt utan ersättning till någon annan, men grundregeln är att du som försäkringstagare är bilens huvudsakliga förare. ... Kom ihåg att det är samma villkor och aktsamhetskrav som gäller oavsett vem som kör bilen.

Kan man ha två försäkringar på en bil?

Att ha två olika försäkringar tecknade hos olika bolag för samma egendom är inte olagligt, utan tvärtom fullt tillåtet. ... Försäkringstagaren är därför förhindrad enligt lag att tillgodogöra sig mer ersättning än vad den skadade eller förlorade egendomen var värd.

Varför är försäkringen så dyr?

Förklaringen till att det är dyrare att försäkra sin bil när man är ung eller äldre beror till stor del på att försäkringsbolagen baserar sina premier på skadestatistik. Det kostar alltså mer för försäkringsbolagen att försäkra en bil till en ung person eftersom de är med om fler skador.

Måste bilägare och försäkringstagare vara samma person?

Endast den registrerade ägaren till fordonet kan stå som försäkringstagare. ... Enligt Trafikskadelagen (1975:1410) skall alla motordrivna fordon som används i trafik vara trafikförsäkrade det vill säga. du måste minst ha en trafikförsäkring på ditt fordon för att få framföra det på vägarna.

Kan man försäkra en bil utan körkort?

Om en bil kan försäkras eller inte hänger inte på körkortet. Alla bilar som är påställda måste vara försäkrade med minst en trafikförsäkring och stå på ägaren av bilen. I och med att man kan teckna en försäkring utan att ha körkortkan du alltså göra det om ditt körkort är utländskt.

Får någon annan köra min bil utomlands?

Information. En fullmakt för utlandskörning av någon annans fordon än ditt eget är en fullmakt som visar att du som lånar bilen, mc:n eller annat fordon har rätt att framföra fordonet utomlands d.v.s att du får köra en bil (fordon) utomlands som inte är ditt eget fordon.

Relaterade inlägg: