Vad händer om man klickar på länk?

Innehållsförteckning

Vad händer om man klickar på länk?

Vad händer om man klickar på länk?

Om du klickar på en okänd länk kan bedragare komma över dina lösenord och på så vis använda din identitet på nätet. Det kan även hända att internetanslutningen slutar att fungera, att datorn drabbas av virus eller att datorn till och med går sönder.

Vad händer om jag klickar på länk i Bluff sms?

Vanligen går det till så att det falska sms:et som skickas ut även innehåller en länk. Om mottagaren klickar på länken och därefter klickar sig vidare så laddas ett virus ned och infekterar mottagarens mobil. ... Dina kontakter men även helt andra mottagare får sms eller samtal av dig som du inte känns vid.

Kan man få virus av att klicka på en länk?

En typ av skadliga brev innehåller bifogade filer eller länkar till skadliga filer. Om man klickat på en sådan länkkan man få virus i sin dator. Virus kan göra olika saker med din dator.

Vad är sms bedrägerier?

Utseendet på sms:en kan variera, men handlar allt som oftast om att du har ett paket att hämta ut. Polisen varnar för en ny våg av sms-bedrägerier. Sms:en innehåller en länk och säger att mottagaren har ett paket att hämta ut.

Kan det vara farligt att svara på ett mail?

Regel nummer ett för undvika skräpposten är att aldrig svara på den och inte lämna ut sin e-postadress över Internet. ... Vilket leder oss till hur spammarna får tag på ens adress. Spammarna använder flera metoder. Vanligast är att de helt enkelt snappar upp adresser från webbsidor.

Hur polisanmäler man bedrägeri?

Anmäl bedrägeribrott till polisen Anmäl övriga bedrägeribrott genom att ringa 114 14 eller besöka en polisstation. Är det ett pågående brott ring 112.

Hur vet man att en länk är säker?

Ett säkrare sätt att kolla om en länk är reko är att använda tex tjänsten GetLinkInfo. Där kan du få förhandsinfo om vart en kortlänk leder, om den innehåller skadlig mjukvara eller pekar till en phishingsajt, och den skvallrar även om vad en Youtubevideo innehåller.

Vad göra vid nätfiske?

Nätfiske (phishing) är ett angrepp vars syfte är att stjäla dina pengar eller din identitet genom att få dig att lämna ut personliga uppgifter – som kreditkort, bankinformation eller lösenord – på webbplatser som utger sig för att vara legitima.

Relaterade inlägg: