Får man trimma en moped?

Innehållsförteckning

Får man trimma en moped?

Får man trimma en moped?

Det finns många sätt att trimma en moped och alla innebär att det blir olagligt att köra mopeden efteråt. ... Sammanfattningsvis är det olagligt att trimma en moped. Det rör sig om brottet olovlig körning. Det har ingen betydelse för brottet olovlig körning om du kört över eller under 45 km/h.

Får polisen jaga mopeder 2021?

Polisen får bara jaga mopeder om det finns så kallade synnerliga skäl. ... Annars anses det vara för farligt, både för allmänheten – och för den som kör mopeden. Att mopeden är trimmad eller att föraren saknar hjälm är inte skäl nog att förfölja den, enligt reglerna, eftersom det bara är brott som kan leda till böter.

Får man trimma sin moppe?

Det är svårt att se om en moped är trimmad eller inte. Bästa sättet att kontrollera den är att provköra mopeden, då märker du om den går att köra fortare än 45 km/tim. Dessutom är det olagligt att köra trimmat, mopeden blir i princip en oregistrerad motorcykel.

Får polisen jaga en moped?

Polisen får inte jaga oskyddade trafikanter om det inte finns synnerliga skäl, som att vederbörande begått eller är på väg att begå ett allvarligt brott. Det betyder till exempel att de inte får förfölja ungdomar på mopeder om de bara misstänker mindre bötesbrott, som trimning. Polisen får köra efter på avstånd.

Relaterade inlägg: