När får jag mitt Mecenatkort?

Innehållsförteckning

När får jag mitt Mecenatkort?

När får jag mitt Mecenatkort?

För att vara berättigad till Mecenatkortet måste du vara registrerad (aktiv) studerande på en utbildning som berättigar till studiestöd från CSN. Du behöver inte själv ta studiestöd, utan det är utbildningens status som avgör. Omtentor och gamla kurser räknas ej om du inte är omregistrerad.

Vad krävs för att få Mecenatkort?

För att få Studentresesymbolen på ditt Mecenatkort måste du studera med minst 50% studieomfattning under terminen och i minst 10 veckor under terminen på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Är mecenat studentlegitimation?

Det finns två sätt att få en studentlegitimation, antingen genom att bli medlem i Gefle studentkår eller genom att själv ansöka om ett mecenat- eller studentkort.

Hur använder jag mecenat?

Mecenat står för att kontrollera att du är student och vidarebefordrar dig till företaget där du blir kund. Du blir en ”helt vanlig kund” bara med ett bättre pris, så för frågor om produkt, leverans mm - kontakta företaget där du gjort ditt köp.

När får man Mecenatkort HT21?

Uppdaterade villkor för Mecenat från hösten 2021. Inför HT21 gäller följande för dig som vill ha ett Mecenatkort och använda Mecenats rabatter under din studietid.

Hur får man Mecenatkort universitet?

Så här får du Mecenatkortet om ditt lärosäte eller din studentkår inte beställer det till dig....Digitalt kort direkt

  1. Ditt digitala kort skapas inom någon dag efter att du fått första utbetalningen från CSN.
  2. Det digitala kortet och appen hittar du här.
  3. Har du Mobilt Bank-ID eller ett gammalt konto är du igång direkt.

Vad krävs för att få studentrabatt?

Mecenatkortet. Mecenatkortet ges ut kostnadsfritt till studerande från första årskurs på gymnasiet fram till examen från universitet eller högskola. Har du CSN bidrag eller lån skickas kortet till dig automatiskt. Studerar du utan CSN måste du be om ett studieintyg från skolans expedition för att ansöka om kortet.

Hur kan man bevisa att man är student?

För att vi ska kunna godkänna ditt Studieintyg behöver det vara på engelska eller svenska samt innehålla: Skolans/Lärosätets namn. Ditt namn och personnummer/födelsedatum. Din studieomfattning dvs antal poäng och kurstid för aktuell termin.

Vad räknas som studentlegitimation?

Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter.

Varför mecenat?

En av de största fördelarna som student är rabatter och bättre priser online och i butiken på hörnet. Du som är berättigad till studiestöd från CSN får tillgång till tusentals studentrabatter via Mecenat under hela din studietid. Mecenat är studentens bästa vän som förmedlar studentrabatter hos bl.

Relaterade inlägg: