Vad kan hända om man har fel lufttryck i däcken?

Innehållsförteckning

Vad kan hända om man har fel lufttryck i däcken?

Vad kan hända om man har fel lufttryck i däcken?

Felaktigt däcktryck kan leda till däckhaveri, som kan resultera i att föraren tappar kontroll över bilen. Systemet kan inte indikera plötsliga däckskador i förväg.

Varför tappar däck trycket?

Att ett däck har börjat tappa/läcka luft beror normalt på att man kört på något vasst föremål, i dom fallen man inte hittar synliga skador brukar man generellt titta på ventilen. ... Som ni säkert vet kan en ventil läcka luft om den är dåligt monterad eller av dålig kvalité.

Hur vet man vilket tryck man ska ha i däcken?

Lämpligt lufttryck varierar mellan olika bilar men brukar vara någonstans runt 2.5 bar (250 kpa) på en vanlig personbil. Vanligtvis hittar du en märkning på tanklocket eller vid förardörren vilket lufttryck som rekommenderas för just din bil, annars står det så klart i bilens instruktionsbok.

Hur ofta ska man kolla lufttrycket i däcken?

Kontrollera däckets lufttryck regelbundet Därför bör du kontrollera däckets lufttryck minst en gång per månad (och även kontrollera mönsterdjupet när du ändå håller på). Om du inte känner till däckets rekommenderade lufttryck hittar du det i ägarhandboken eller på sidoväggen till ditt däck.

Vad menas med kalla däck?

Kalla däck är däck som har samma temperatur som där de ska köras. De har inte värmts upp av att man kört med dem. De är inte heller varmare eller kallare än den omgivningstemperatur som man skall köra bilen i. ... Och om bilen då också stått utomhus.

Relaterade inlägg: