Vad händer om man kör med trasigt hjullager?

Innehållsförteckning

Vad händer om man kör med trasigt hjullager?

Vad händer om man kör med trasigt hjullager?

Svar JA! Axeln kan skadas, samt att om det nyper ordentligt får du aldrig bort det! Dessutom är det trafiktfarligt, byt omgående!

Hur ser man om ett hjullager är dåligt?

– Ett trasigt hjullager låter oavsett om man kör rakt fram eller svänger, ljudet kan dock ändra karaktär när man vrider på ratten. Prova att styra och lyssna, det borde låta mer om ett trasigt lager om man styr åt det ena hållet. Prova också att rycka i hjulet, om det glappar är lagret slut, säger Magnus Possman.

Hur mycket kostar det att byta hjullager V70?

Dyrast i undersökningen är Mercedes E250 på märkesverkstaden. Att byta hjullager kostar där över 10 000 kr, mot drygt 3 500 kr på Mekonomen....Lyssna på hjullagrens varningssignal.
BilmodellMärkesverkstad i Stockholm, krMekonomen i Stockholm, kr
Volvo V705 0573 413
Volvo XC704 8453 280
Volvo XC604 8453 280

Hur länge håller ett hjullager?

Vi har fått många brev till Bilfrågan om kort livslängd på Volvos hjullager. Volvo erkänner att de haft problem med detta under några år men säger att de ändrat konstruktionen och ser en förbättring av hållbarheten. Visst är 5 000 mil en kort tid för en komponent som oftast håller bilen ut.

Hur länge håller hjullager v70?

SVAR: Vi har fått många brev till Bilfrågan om kort livslängd på Volvos hjullager. Volvo erkänner att de haft problem med detta under några år men säger att de ändrat konstruktionen och ser en förbättring av hållbarheten. Visst är 5 000 mil en kort tid för en komponent som oftast håller bilen ut.

Hur byter man hjulnav?

Steg för steg

  1. Lossa hjulbultarna med hjälp av ett fälgkors, mutterdragare eller dragskaft så att du kan ta bort hjulet.
  2. Lossa eventuella byglar / fjädrar från bromsoket med hjälp av en platt skruvmejsel.
  3. Lossa därefter bultarna som håller fast bromsoket i bromsokshållaren med hjälp av en insexnyckel.

Hur byter man hjullager fram på Volvo 850?

Lossa de två bultarna som håller bromsoket på plats (15 mm). Lyft av bromsskiva tillsammans med bromsok och häng upp hela denna enhet i ett snöre. Lossa bulten som håller länkarm i hjulspindeln (17 mm). Här ser Du länkarmen som Du ska knacka på så att kulleden åker ner ur hålet och friläggs (akta skador).

Relaterade inlägg: