Får man köra mot enkelriktat?

Innehållsförteckning

Får man köra mot enkelriktat?

Får man köra mot enkelriktat?

Hastigheten får inte vara högre än 30 kilometer i timmen på gång- och cykelbana eller i en högre hastighet än gångfart på en gågata. Polisen får också köra mot enkelriktat och göra undantag mot regler som till exempel förbud mot fordonstrafik och förbjuden infart.

Vad är böter för att inte stanna vid stoppskylt?

2 500 kronor i böter kan det bli om man missar eller strunta i stoppskylten. I allvarligare fall kan också körkortet bli indraget. Att köra mot rött eller strunta i vejningsplikt vid obevakat övergångsställe är mest kostsamt. 3 000 kronor kostar det om polisen stoppar dig.

Får läkare bryta mot trafikregler?

Vissa yrkesgrupper får vid brådskande yrkesutövning bryta mot vissa trafikregler och köra med högre hastighet än den högsta tillåtna. Till dessa yrkesgrupper hör bland annat: Poliser. Läkare.

Får man böter om man inte blinkar?

Blinka ut ur cirkulationsplats Det är inget du ska göra av ren artighet eller för att vara övertydlig – det är en skyldighet. Har du otur kan en utebliven blinkning resultera i böter på 500 kronor.

Måste man alltid stanna vid stoppskylt?

Vägmärket "Stop" innebär att du vid vägkorsning är skyldig att stanna vid stopplinje eller, om stopplinje saknas omedelbart innan du kör in på den korsande vägen. Dessutom har du väjningsplikt mot alla fordon på denna. Varje fordonsförare måste stanna vid stopplinjen före infart på den korsande vägen.

Relaterade inlägg: