Finns det åldersgräns på elsparkcykel?

Innehållsförteckning

Finns det åldersgräns på elsparkcykel?

Finns det åldersgräns på elsparkcykel?

En elsparkcykel klassas som en cykel förutsatt att den inte går fortare än 20 km/tim. Överstiger fordonet 20 km/tim gäller helt andra regler (se länken till Transportstyrelsen nedan). Det är inte tillåtet att skjutsa på elsparkcykeln. Barn under 15 år måste bära hjälm.

Hur gammal ska man vara för att köra Voi?

Finns det någon åldersgräns för elscooter/ elsparkcykel? Nej, fordonet klassas som en cykel (förutsatt att det inte går snabbare än 20 km/tim och motorns effekt inte överstiger 250w) och det finns ingen lagstadgad åldersgräns för när man får köra det, men det här är inte ett fordon som är byggt för barn.

Får barn hyra Elscooter?

Eftersom de kan åka max 20 kilometer i timmen gäller samma regler som för cyklar. Det är till exempel lag på att den som är yngre än 15 år måste ha hjälm. Däremot har företaget som hyr ut elscootrarna satt en egen åldersgräns på 18 år för att få hyra.

Får man åka Voi med barn?

Får barn åka själva eller i sällskap med föräldrar? Nej, enligt företagets regler är det vare sig tillåtet för barn och unga under 18 år att åka på deras scootrar eller att åka två samtidigt.

Får man åka Voi om man är under 18?

– Elscootern klassas som en cykel i lagens mening. Och då finns ingen åldersgräns, säger Johan Sundman vid trafikkontoret i Stockholm. Är personen under 15 år är det dock hjälmtvång. Enligt Voi:s användarvillkor måste den som använder appen och dess tjänster vara minst 18 år.

Hur snabbt åker en Voi?

Genom en enkel metod kan elsparkcyklar av märket Voi köras betydligt snabbare än den i dag tillåtna maxhastigheten på 20 km/h.

Vad kostar hyra elsparkcykel?

Hyra elsparkcykel av privatperson I Sverige finns exempelvis Hygglo.se. Där kostar de flesta elskotrar runt 1 kronor per dag att hyra.

Får man åka två barn på Elsparkcykel?

Fakta – Så får du köra en elsparkcykel Däremot är det inte tillåtet att cykla på en trottoar. Att skjutsa passagerare på elsparkcykeln är knappast lagligt, då fordonsreglerna säger att på en cykel eller en moped får inte samtidigt färdas flera personer än cykeln eller mopeden är byggd för.

Relaterade inlägg: