Vad betyder orange skylt?

Innehållsförteckning

Vad betyder orange skylt?

Vad betyder orange skylt?

Gul botten, röd bård med svart versal och gemen text och svarta symboler längs och till enskild väg. ... Brun botten med vit versal och gemen text och vita symboler till mål av turistiskt intresse. Orange botten med svart versal text och svarta symboler till mål vid tillfällig trafikomläggning.

Vad betyder orange pil?

Vid tillfällig avstängning av körfält på grund av vägarbete eller liknande, kan pilarna på märket vara svarta på orange botten. ... Märket anger för vilket eller vilka färdmål körfältet bör användas.

Vad betyder vägskylt?

Anvisningsmärken talar om vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka. Där anvisningsmärken finns uppsatta gäller oftast särskilda trafikregler som du måste följa. Anvisningen gäller från platsen där märket sitter till ett slutmärke om inte annat anges.

Vilken eller vilka vägmärken står närmast den korsning?

F5 - Vägvisare Märket är uppsatt i anslutning till en korsning. Avståndet anges i hela kilometer.

Vad betyder svart vägskylt?

”Märket används endast som omställbart vägmärke och anger att förhållandena tillfälligt är sådana att det inte är lämpligt att färdas med högre hastighet än den som anges på märket. Den angivna hastigheten är alltid lägre än den högsta tillåtna.”

Vilken skyltar gälla efter korsning?

SVAR: Förbudsmärken gäller normalt bara fram till nästa vägkorsning, men där skiljer sig hastighetsmärken från andra vägmärken genom att fortsätta gälla ända till dess märke som innebär annan hastighetsbegränsning satts upp.

Relaterade inlägg: