Vad är ett annat ord för politiker?

Innehållsförteckning

Vad är ett annat ord för politiker?

Vad är ett annat ord för politiker?

Politiker — Synonymer, betydelse och användning Politiker betyder i stort sett samma sak som makthavare.

Vad kallas de politiker som är anställda av kommunen?

Tjänstemännen är anställda i kommunen För att bereda och genomföra politikens beslut jobbar offentligt anställda i kommunen, de kallas tjänstemän.

Vad innebär att vara vänster?

Under senare delen av 1800- och början av 1900-talet betecknade ”vänstern” den liberala och socialistiska riksdagsoppositionen mot de konservativa partierna. Från 1900-talet och framåt har begreppet i Europa kommit att bli i stort sett synonymt med olika former av socialdemokratiska och andra socialistiska partier.

Vad betyder förvillelse?

Spridandet av oriktiga och vilseledande påståenden. I Nya testamentet förutsägs att den yttersta tiden kommer att präglas av "falska profeter" som förvillar människor.

Vad betyder Utrerad?

Utrerad betyder ungefär detsamma som överdriven.

Vad är tjänsteman i en kommun?

Kommunens politiker är folkvalda och väljs av dig som invånare vid de allmänna valen vart 4:e år. ... Tjänstemännens uppgift är att hjälpa politikerna att bereda och verkställa deras olika beslut. I korthet kan man säga att politikerna tar beslut om vad som ska göras i kommunen.

Hur är en kommun organiserad?

Kommunerna styrs genom direktvalda politiska församlingar, så kallade kommunfullmäktige. Dessutom finns det politiska uppdrag inom kommunstyrelser, i olika nämnder och utskott. Det finns drygt 38 000 förtroendevalda i landets 290 kommuner.

Relaterade inlägg: