Hur påverkas tänder av Coca-Cola?

Innehållsförteckning

Hur påverkas tänder av Coca-Cola?

Hur påverkas tänder av Coca-Cola?

Mat och dryck med pH-värde 5,5 eller lägre kan skada emaljen. En vanlig orsak till frätskador är sur läsk, Cola har exempelvis 2,5 i pH-värde. Om sura ämnen kombineras med varandra kan skadan på tänderna bli ännu värre.

Vad ska man göra om man har en lös Vuxentand?

Är mjölktanden inte alls lös och en vuxentand har kommit fram boka gärna en tid hos tandläkaren för kontroll och ev få hjälp med dra ut mjölktanden. Är det en vuxen tand som är lös, boka gärna en hos tandläkare för hjälp med detta. Tanden ska kontrolleras innan åtgärd utförs.

Är Coca-Cola Zero bättre för tänderna?

Citronsyra och fosforsyra finns i alla sorters läsk även lightläsk, syran orsakar frätskador på tänderna som är svåra att reparera. Avhandlingen visar att det är en mer skadligt att smådricka läsk mellan måltiderna eftersom en ren tandyta utsätts för större angrepp.

Är Zero läsk bättre för tänderna?

Produkter som sötats med sötningsmedel istället för socker, så som godis, saft, tuggummin och annat, är generellt bättre för tänderna. Undviker man att äta socker och ersätter det med sockerfria produkter är chansen större att man undviker att få hål.

Relaterade inlägg: