När ska kontrolluppgift lämnas?

Innehållsförteckning

När ska kontrolluppgift lämnas?

När ska kontrolluppgift lämnas?

Det kan till exempel vara uppgift om betalda räntor, utbetald utdelning eller schablonintäkt på ett investeringssparkonto. Kontrolluppgifterna ska lämnas till Skatteverket senast 31 januari året efter inkomståret.

När ska KU10 lämnas in?

Redovisningen ska göras varje månad och innebär att du inte längre behöver lämna en årlig kontrolluppgift för dessa utbetalningar. I vissa situationer ska du dock fortsätta att lämna kontrolluppgifterna KU10–19 för inkomstår 2019 och framåt.

Hur skriver man ut kontrolluppgifter?

Använd vår e-tjänst

  1. Du behöver ingen särskild behörighet.
  2. Du kan lämna uppgifterna löpande under året.
  3. Du får en kvittens direkt när du lämnat kontrolluppgifterna.
  4. Du kan skriva ut ett detaljerat kontrolluppgiftsunderlag och skicka till den som kontrolluppgiften avser (inkomsttagaren av t.

Vad är kontrolluppgifter från arbetsgivare?

Kontrolluppgifter är information om anställdas inkomster och förmåner. Lämnas till Skatteverket via e-tjänst, filöverföring eller på pappersblanketter. Kontrolluppgifter bör alltid noggrant kontrolleras så att de är korrekta.

Måste man skicka ut kontrolluppgifter till anställda?

Det finns inte längre något lagkrav på att arbetsgivaren skickar ut en årssammanställning av den anställdes utbetalda lön och den tidigare kontrolluppgiften som brukade skickas ut till de anställda vid den här tidpunkten är borta.

När ska KU31 vara inlämnad?

Storbanken AB, med organisationsnummer 555666-9999, ska senast den 31 januari påföljande år lämna kontrolluppgift (KU31) eftersom de varit utbetalare av utdelningen.

Hur ser en kontrolluppgift ut?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att få någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.

Hur får man kontrolluppgifter?

På skatteverket.se kan du hämta alla dina skattepliktiga inkomstuppgifter, så kallade kontrolluppgifter. Där kan du också utse någon som hjälper dig med detta.

Hur får arbetstagaren del av kontrolluppgifter?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.

Relaterade inlägg: