Kan man måla på impregnerat trä?

Innehållsförteckning

Kan man måla på impregnerat trä?

Kan man måla på impregnerat trä?

Även tryckimpregnerat virke måste behandlas. Nytt tryckimpregnerat trä bör stå obehandlat en säsong innan du målar det. Tänk på att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16% före behandling. Räcken och staket som byggs av tryckimpregnerat virke håller betydligt längre än om du bygger med obehandlat virke.

Kan man måla Tryckat virke?

Du kan behandla eller måla tryckimpregnerat virke när fukthalten är lägre än 16% i träet och när de ämnen som finns i impregneringen urlakats. Det brukar vara först efter att det stått uppsatt en säsong. Detta gäller för behandling av både ert golv och det staket som är gjort av tryckimpregnerat virke.

Hur lång tid tar det för trall att torka?

Man bör räkna med en torktid på 3-7 dagar beroende på väderlek.

Vilken färg kan man måla på tryckimpregnerat virke?

Trallgolv håller längre och får ett bättre utseende om man regelbundet underhåller dem med träolja. Man kan även byta kulör på trallgolvet med hjälp av träolja. Till exempel kan ett slitet, grönskiftande, tryckimpregnerat trä få en snygg brun kulör eller en elegant grå nyans genom behandling med färgad träolja.

Kan man olja impregnerat trä?

Om du är på jakt efter en kraftfull olja som kan användas på impregnerat trä, rekommenderar vi Jotuns träolja. En specialolja som är speciellt framtagen att användas på impregnerat trä utomhus. Likt ovanstående modell tränger denna olja ner i träets djup, vilket motverkar sprickningar och missfärgningar.

När ska man behandla trall?

När ska jag behandla trallen? När du behandlar trallen ska du undvika både sol och regn. Solen gör att oljan torkar innan den hunnit sugas in och regnet sköljer bort oljan. Ha därför koll på väderprognosen och behandla trallen en mulen dag när temperaturen är omkring 15-20 grader.

Relaterade inlägg: