Får man köra utan körkortstillstånd?

Innehållsförteckning

Får man köra utan körkortstillstånd?

Får man köra utan körkortstillstånd?

Det första steget är att ansöka om ett körkortstillstånd. Utan det får du inte övningsköra, varken privat eller på trafikskola. Tänk också på att ditt körkortstillstånd måste vara giltigt när du gör ditt förarprov.

Hur lång tid tar det att få ett körkortstillstånd?

Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet. Om du har en digital brevlåda kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid.

Får man övningsköra utan Riskettan?

Riskutbildning del 1 (Riskettan B) Detta är ett obligatoriskt moment i körkortsutbildningen. Riskettan måste vara genomförd och godkänd innan Teoriprovet och Uppkörningen genomförs. Dom flesta trafikskolorna erbjuder riskettan.

Måste handledare gå Riskettan?

Ni som ska övningsköra privat för personbil och lätt lastbil (behörighet B) behöver en introduktionsutbildning innan ni kan börja övningsköra. Även den som ska vara handledare behöver en introduktionsutbildning (ibland kallad handledarutbildning) innan ni kan ansöka om att få vara handledare.

Relaterade inlägg: