Varför har man kontakt med soc?

Innehållsförteckning

Varför har man kontakt med soc?

Varför har man kontakt med soc?

Du ska få hjälp av socialtjänsten om du behöver det. Du kan till exempel få hjälp om du inte kan känna dig trygg hemma eller har problem med droger. ... Alla kommuner har en socialtjänst, den kallas ofta för soc. Soc har ett särskilt ansvar för barn och unga som inte kan få det stöd de behöver hemma.

Vad är numret till socialtjänsten?

Om situationen är akut kan du ringa oss på socialkontoret via kontaktcenter på telefonnummer 08-579 210 00. Om socialkontoret är stängt kan du ringa socialjouren på 010-444 05 00. Socialjouren är också en del av socialtjänsten i Sollentuna men jobbar på kvällar och helger. Vid andra tider, ring polisen på 112.

Vad menas med soc?

Soc betyder socialtjänsten. Soc finns i varje kommun och de jobbar för att alla som bor i kommunen ska ha det bra. Om man inte har det kan man behöva stöd och hjälp från soc.

Hur tar man kontakt med socialtjänsten?

Du kan kontakta oss på flera olika sätt.

  1. Mejla oss. [email protected].
  2. Ring oss. 075-247 30 00 (vardagar 08.00–17.00)
  3. Tjänsteman i beredskap. ...
  4. Kontakta oss om legitimationer och behörighet. ...
  5. Kontakta oss om juridiska frågor. ...
  6. Besök oss. ...
  7. Skicka brev eller paket. ...
  8. Faxa oss.

Hur kan man kontakta socialtjänsten?

Ibland kan det vara möjligt att få byta socialsekreterare, även om det är ovanligt att det händer. Du kan ringa till socialtjänsten på telefon 08-606 79 96 och be att får prata med din socialsekreterares gruppledare.

Vad är Mottagningsgruppen?

Om du har frågor, önskar hjälp eller är orolig för någon annan kan du kontakta socialtjänsten för att få råd, ansöka om hjälp eller göra en orosanmälan. Om du inte har en pågående kontakt med socialtjänsten är det mottagningsgruppen du ska vända dig till. ...

Relaterade inlägg: