Är det farligt att äta två p-piller?

Innehållsförteckning

Är det farligt att äta två p-piller?

Är det farligt att äta två p-piller?

Ta ditt p-piller vid samma tid varje dag P-piller ska tas vid ungefär samma tid varje dag. Det finns risk att du inte längre är skyddad mot graviditet om du missar med mer än 12 timmar, alltså att det går mer än 36 timmar mellan två hormontabletter.

Är det farligt att ta två minipiller på en dag?

Du ska ta ditt piller så fort du kommer på det om du har glömt att ta ditt piller. Det innebär att det kan bli två tabletter på samma dag. För mellanpiller får det som mest gå 36 timmar mellan två tabletter. För minipiller får det som mest gå högst 27 timmar mellan två tabletter.

Hur lång tid tar det innan minipiller verkar?

Om du vill börja med minipiller Du kan börja ta minipiller och mellanpiller med en gång. Det spelar ingen roll om du har mens eller inte. Observera att det tar sju dagar innan du har fullt skydd mot en graviditet. Börjar du ta dem på mensens första dag är du däremot skyddad från dag ett.

Hur lång tid tar det innan minipiller slutar verka?

Det finns även minipiller-appar att ladda ner till mobilen. Börja ta dina piller med en gång, oavsett om du har mens eller inte. Det tar sju dagar innan du är skyddad mot graviditet. Du är skyddad redan från den första dagen om du börjar på mensens första dag.

När ska man ta p-piller?

Börja på en gång. Börja med dina p-piller samma dag som du hämtat ut dem, oavsett om du har mens eller inte. Du är skyddad redan från första dagen om du börjar på mensens första dag. Annars tar det sju dagar med p-piller innan du är skyddad mot graviditet.

Relaterade inlägg: