Vad kan hända om man råkar äta mögel?

Innehållsförteckning

Vad kan hända om man råkar äta mögel?

Vad kan hända om man råkar äta mögel?

Även om det är en liten risk att man blir ordentligt sjuk av att äta mögel via maten så är det ingenting du bör göra i stor utsträckning. Om du är allergisk mot mögel, har nedsatt immunförsvar eller om du utsätts för mögel under en längre period, så löper du större risk för att drabbas av lever- och njurskador.

Är det farligt att äta mögelost?

De olika mögelsvamparna producerar nämligen mycket olika ämnen, och en del av dem kan orsaka allvarliga förgiftningar. När det rör sig om mögelost, finns det dock inget att vara rädd för.

Är det farligt att äta gammal ost?

Ost håller generellt väldigt länge – och särskilt ost som är hård. Skulle en del av osten få mögel kan du skära bort den biten och delar runt omkring, men äta resten om den inte smakar illa. Har du mycket ost över kan du riva den och sedan frysa in den för att använda till paj, pasta eller pizza.

Är Grönmögel farligt?

Många mögelsorter utsöndrar gifter, som är skadliga för människors hälsa. Gifterna är till för att bekämpa möglets fiender. Även om grönmögel i många fall är ätligt, betyder inte det att du kan känna dig trygg om du har grönt mögel i hemmet. Oavsett färg, bör du alltid vidta åtgärder om du har mögel i hemmet.

Hur vet man om en mögelost är dålig?

Om osten ändrar utseende, till exempel blir lurvig, kan den ha fått annat mögel än det ursprungliga – och då ska man inte äta den. ... Så, ännu en gång: om du har din mögelost i en försluten påse bör det bara bli mer av samma ofarliga mögel. Då kan du äta den. Om den ändrar utseende, strunta i det.

Relaterade inlägg: