Vem ska ha jaktkort?

Innehållsförteckning

Vem ska ha jaktkort?

Vem ska ha jaktkort?

Alla som jagar i Sverige ska betala statligt jaktkort. Jaktkortet betalar du via jägarregistret och är ett bevis på att du betalat viltvårdsavgiften. Statligt jaktkort ska alltid tas med på jakten.

När ska man lösa jaktkort?

Inloggning jägarregistret Jaktkortet gäller från 1 juli till 30 juni och måste förnyas varje år. ... Du måste ha betalat jaktkort/viltvårdsavgift för att få jaga, oavsett om det gäller fällfångst eller jakt med skjutvapen. Du som är under 18 år och inte självständigt handhar skjutvapen slipper att lösa jaktkort.

Vad händer om man inte har jaktkort?

Ertappas du med att jaga utan statligt jaktkort bryter du mot jaktlagen och straffet för det är böter. Alla som jagar i Sverige ska betala statligt jaktkort, eller viltvårdsavgiften som det också kallas. Detta gäller även för exempelvis hundförare och för dig som går i drev, i alla fall om du har del i bytet.

Vem utfärdar jägarexamen?

Naturvårdsverket reglerar kraven och examen genomförs i regi av de två svenska riksorganisationerna för jägare Jägarnas riksförbund och Svenska jägareförbundet. Själva provet består av en teoretisk och en praktiskt del. Efter godkänd jägarexamen registreras jägaren i jägarregistret och ett jägarbevis utfärdas.

Var hittar jag min jägarexamen?

Kontakta Naturvårdsverkets Jägarregister på tel. 010-698 17 00 och begär ett registerutdrag från jägarexamensregistret. Du får ett registerutdrag skickat till din folkbokföringsadress. Kontakta en provledare för jägarexamen och bestäm träff med denne (se länkar med kontaktuppgifter i avsnitt ovan).

Relaterade inlägg: