Vad är extruderad cellplast?

Innehållsförteckning

Vad är extruderad cellplast?

Vad är extruderad cellplast?

XPS eller extruderad polystyren är tillgängligt som platta isoleringsskivor. Skivorna har en sluten cellstruktur och finns i varianter med olika tryckhållfasthet, vilket gör att de kan användas för en rad olika tillämpningar.

Vad är EPS isolering?

EPS är en fortkortning för Expanderad Polystyren och är en plast som baseras på styren. EPS består av 98% luft och 2% polystyren och tack vare all stillastående luft isolerar materialet mycket bra mot både kyla och värme.

Vilken cellplast till grund?

Cellplast används som isolering under betongplattan till husgrunder. Den vanligaste kvaliteten vid isolering av en villagrund är S80 eller S100. S100 klarar större laster än S80 och isolerar något bättre. ... Vid pålade grunder eller vid lättare byggnader är det vanligt att använda S80 kvalitet.

Är cellplast Diffusionsöppen?

Bara så du vet, EPS-cellplast är rätt rejält diffusionsöppet, man kan nog kalla det diffusionsöppet utan att tänja på var sig sanning eller begrepp. MU är mer diffusionsöppet, trä mindre diffusionsöppet osv. XPS däremot är nog såpass ångtrögt att det nog inte går att kalla diffusionsöppet.

Vad är XPS cellplast?

ISOVER säljer extruderad styrencellplast (XPS) av varumärket STYROFOAM™ som tillverkas av Bewi Byggesystem. Produkterna har hög tryckhållfasthet och används bland annat i mark och omvända tak och i konstruktioner där kraven på hållfasthet är mycket höga.

Vad heter frigolit?

Frigolit är ett slags plastmaterial som även kallas styrenplast. Det används flitigt inom såväl byggnadsbranschen som annan produkttillverkning (förpackningar till livsmedel, plastbestick och liknande). Lär dig mer om frigolitens egenskaper och vad materialet består av.

Vilken Markisolering?

Markisoleringen består oftast av cellplast och bör vara cirka 1 decimeter tjock. Det gör att värmen hålls kvar i marken. Viktigt när man lägger ut markisoleringen är att lagret blir tätt och därför är skarvarna mellan cellplastskivorna viktiga att beakta.

Vad är EPS betong?

EPS-Betong är ett flexibelt komplement till cellplast- skivor och fyller enkelt ut alla svåråtkomliga hål och skrymslen. ... Den snabbare EPS- Betong Kvick kan normalt överspacklas inom en till två timmar efter gjutning. Samtliga EPS-Betonger blandas enkelt inomhus tack vare att de är dammreducerade.

Hur tjock Markisolering?

Ecoprim uppfyller samtliga krav och är ett utmärkt material för markisolering. Normalt jämnas schaktbotten av med 1 mm sand, grus eller finmakadam och ovanpå läggs Ecoprim. I södra Sverige krävs en isolertjocklek från 40 till 80 mm medan det i norr krävs upp till 180 mm.

Är frigolit bra isolering?

Cellplast har ofta ett mycket lågt lambdavärde, vilket tyder på att de ger bra isolering. Vad gäller brandskyddet är det dock inte mycket bevänt. Plasten kan ganska lätt antändas och sprider en mycket tjock rök när den brinner.

Relaterade inlägg: