Vad menas med differentiering cancer?

Innehållsförteckning

Vad menas med differentiering cancer?

Vad menas med differentiering cancer?

Cancer börjar från celler som tidigare var normala och friska. Dessa normala celler kan vanligtvis hittas runt en tumör. Patologer använder ordet differentierat för att beskriva skillnaden mellan cancercellerna och de omgivande normala, friska cellerna.

Vad betyder Infiltrativ?

Infiltrativ är ett ord patologer använder för att beskriva rörelsen av cancerceller från deras normala plats till den omgivande icke-cancerösa vävnaden. Ett annat ord för infiltrativ är invasion.

Vad betyder förstadium till cancer?

Förstadiet eller hyperplasi – cellerna blir fler I förstadiet ökar cellerna i antal men beter sig som vanligt. Det kan vara ett förstadium till cancer, men behöver inte vara det. Kroppen klarar oftast av att ta hand om förstadier.

Vad menas med begreppet differentiering?

Differentiering betyder att skapa en skillnad inom något som tidigare var enhetligt. Inom marknadsföring är definitionen av differentiering när ett företag väljer att urskilja sig från sina konkurrenter för att skapa en känsla av värde hos köparen.

Vad menas med trippelnegativ bröstcancer?

Trippelnegativ bröstcancer är ett samlingsnamn för former av bröstcancer där tumörcellerna saknar tre typer av receptorer (östrogen, progesteron och HER2) på cellytan.

Vad betyder radikalt Exciderad?

Radikalt exciderad: Ge råd om egna kontroller och solråd. Icke radikalt exciderad: Behandla med Aldarakräm enligt FASS. Om detta inte är möjligt eller vid otillräcklig effekt, remittera till hudkliniken.

Relaterade inlägg: