Vad är skillnaden på natur natur och natur samhälle?

Innehållsförteckning

Vad är skillnaden på natur natur och natur samhälle?

Vad är skillnaden på natur natur och natur samhälle?

Hej, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap och samhälle är ett program med övervägande naturvetenskapliga kurser. Men inriktningen innehåller en kurs i samhällsvetenskap och en kurs i geografi som avviker från den rent naturvetenskapliga inriktningen.

Vad är natur samhälle?

På inriktningen natur och samhälle kombinerar vi de naturvetenskapliga ämnena fysik, kemi och matematik med studier av hur människan samspelar med miljön, samhället och tekniken. ... Du får också fördjupade kunskaper inom geografi och samhällsvetenskap.

Vilka ämnen läser man på natur natur?

Inriktningar. Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar. Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Vilken matte har man i natur?

När man läser Naturvetenskapsprogrammet, oavsett inriktning, läser man Matte 1c, Matte 2c och Matte 3c. Sedan finns det en till Matte kurs på Naturvetenskaps inriktningen men för att du vill läsa inriktning Naturvetenskap och samhälle läser du endast upp till Matte 3c.

Är natur samhälle bra?

En del anser också att natur samhälle är bättre för allmänbildningen, för att man då får kombinera den naturvetenskapliga läran med den statsvetenskapliga. Om man känner sig förvirrad och inte har en aning om vad man ska välja så kan man börja fundera på vad man gillar att göra på fritiden, hur man är som person.

Är natur svårt?

Är Natur-sam bredare än Sam-sam?

Relaterade inlägg: