Vad ingår i ett PM?

Innehållsförteckning

Vad ingår i ett PM?

Vad ingår i ett PM?

Ett PM är en utredande text i vetenskaplig stil som är mindre omfattande än en uppsats eller en rapport. I texten skall du redogöra och utreda ett ämne på ett sakligt och objektivt sätt.

Hur många ord är ett PM?

PM:n är begränsad till maximalt 2 200 ord inklusive klientmissiv (max 500 ord), försättsblad och fotnoter. Texten ska utformas med 1,5 radavstånd och 12 punkter, Times New Roman som typsnitt. PM:n ska innehålla käll- förteckning. Denna inräknas inte i antalet ord enligt ovan.

Hur skriver man ett PM gymnasiet?

Ett PM brukar ha följande upplägg:

  1. Inledning som presenterar ämnet.
  2. Frågeställning i slutet av inledningen.
  3. Presentation av fakta från källa ett, i form av ett referat och ev. ...
  4. Presentation av fakta från källa två, i form av ett referat och ev. ...
  5. (Om du har fler källor presenterar du dessa också, på samma sätt som tidigare)

Hur Källhänvisar man i ett PM?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Hur långt ska ett PM vara?

Vissa lärare använder ordet PM som en synonym till ”en kort utredande uppsats” på några sidor. På universitetet kan PM även innebära att man beskriver sin plan för en större uppsats man kommer att skriva senare, och då kan texten vara mellan en till fem sidor.

Hur skriver man ett PM Skolverket?

I skolsammanhang kan texter som PM, utred- ande uppsats, vetenskapligt arbete, paper, fördjupningsuppgift, och gymnasiearbete ses som exempel på utredande texter med det gemensamma syftet att identifiera eller beskriva ett problem, samla information om problemet och analysera det för att kunna dra en slutsats.

Relaterade inlägg: