Vad läser man i psykologi 1?

Innehållsförteckning

Vad läser man i psykologi 1?

Vad läser man i psykologi 1?

Kursen Psykologi 1 berör olika perspektiv inom psykologin: psykodynamiskt perspektiv, beteendeperspektivet, humanistiskt perspektiv, kognitivt perspektiv och biologiskt perspektiv. ... Psykologi 1 tar upp hur utveckling sker och det ger en förklaring till varför vi tänker, känner och agerar som vi gör.

Vilka är psykologins syfte?

Psykologi är en vetenskaplig disciplin som kretsar kring mänskligt beteende och mentala processer. Psykologin försöker beskriva människans innersta tanke- och känsloliv, våra motiv och drivkrafter. Liksom förklara hur vi människor känner, tänker och handlar och hur vi påverkar varandra.

Vad är psykologi 1 30?

Kursen syftar till att studenten ska skaffa sig grundläggande kunskaper i ämnet psykologi, dess framväxt och huvudområden med tonvikt lagd vid personlighetspsykologi, socialpsykologi och vetenskaplig metod.

På vilket sätt påverkar denna min verklighetsuppfattning och självbild?

Verklighetsuppfattningen innefattar självbild, perception och varseblivning (till exempel illusioner, hallucinationer), kausalitet (samband mellan två händelser), deterministiska uppfattningar (den fria viljan kontra att någons vilja är styrd) och finalitet (syftet och ändamålet med händelser och handlingar).

Vad är psykologi lättläst?

Psykologi betyder läran om själen. ... Jo det betyder att psykologi är det ämne som med olika metoder försöker förklara människans innersta väses. Psykologi är med andra ord det vetenskapliga studiet av mänskliga beteenden, tankar och känslor.

Relaterade inlägg: