Vilka har suttit på Långholmen?

Innehållsförteckning

Vilka har suttit på Långholmen?

Vilka har suttit på Långholmen?

Kända interner

  • Barbro Alving, journalist som dömdes till en månads fängelse för vägran att inställa sig till civilförsvarsövning 1955.
  • Alfred Ander, avrättades 1910 med giljotin på Långholmens fängelse.
  • Arno Behrisch, tysk politiker i SPD, SAPD och senare DFU.

När blev Långholmen fängelse?

1825 upprättades ett fängelse för kvinnor på Norrmalm. Spinnhuset på Långholmen blev därefter en anstalt för endast manliga lösdrivare. Anstalten benämndes från 1842 Straff- och arbetsfängelset och blev nu huvudsakligen en anstalt för straffångar. 1874-1880 uppfördes en ny fängelsebyggnad som inrymde 500 celler.

Vem driver Långholmens Wärdshus?

Restaurangen är belägen på en skärgårdsö i Stockholms inlopp och välbesökt av både stockholmare som internationella besökare. Idag skapar Fredrik Eriksson och hans team omtyckta och goda måltider med stor omsorg om råvaran och matkompositionen.

När stängde Långholmen fängelse?

Långholmen har en lång historia, från Spinnhusets dagar på 1700-talet tills det att fängelset stängdes 1975.

Vart ligger Långholmen?

Långholmen är, som namnet antyder, en långsmal holme belägen mellan Kungsholmen och Södermalm. Västerbron sträcker sig över ön och mellan Södermalm och Långholmen löper det smala Pålsundet. Till Långholmen leder två broar. När du ska besöka oss tar du dig över Långholmsbron, den andra från city räknat.

Var låg spinnhuset?

Långholmens rasp- och spinnhus, i dagligt tal kallat Långholmens spinnhus, var ett kvinnofängelse beläget på Långholmen som var aktivt fram till och med år 1825. Början till fängelset kom att utgöras av den år 1649 uppförda malmgården Alstavik på Långholmen.

Hur många kilometer är det runt Långholmen?

Långholmen är nästan lika viktig för mig som Djurgården. Det är bara ca 3 km runt den här vackra ön invid Södermalm och det tog mig lite mer än en timma av slövandra idag.

Relaterade inlägg: