Vad innebär en renovering?

Innehållsförteckning

Vad innebär en renovering?

Vad innebär en renovering?

Begreppet renovering ingår i det som benämns ändring av en byggnad i vilket ombyggnad ingår som en del. De tekniska egenskapskrav som gäller vid nybyggnad gäller i princip också vid ändring.

Hur planerar man en renovering?

Mät och planera var i rummet olika funktioner ska placeras. När du väl startat är det mycket svårare att göra ändringar – så se till att du har en bra ritning och plan från början. Kontrollera om det du tänker göra kräver bygglov eller bygganmälan. Anlita gärna professionell hjälp för att hitta de bästa lösningarna.

Hur jobbigt är det att renovera?

Vad många missar i en renovering är att det tar tid att bara få ihop allt och fundera ut hur det skall gå till. Sedan att städa och hålla undan är A och O om man skall hålla på en längre tid. Städa tillsammans med att hämta material, ta fram hämtat material då det behövs tar mycket tid också.

Vad skall jag börja med for renovering?

Ska man riva en vägg eller sätta upp en ny, är det bra att tänka på att först kommer snickaren, sedan installatörerna såsom elektriker och VVS:are som ska dra ledningar i väggarna, innan allt sluts till. Målaren kommer alltid sist. Det enda undantaget är om du vill måla bakom radiatorerna.

Relaterade inlägg: