Vad ingår i grundbeloppet?

Innehållsförteckning

Vad ingår i grundbeloppet?

Vad ingår i grundbeloppet?

Grundbelopp (skolpeng) Grundbeloppet för förskoleklass, grundskola och grundsärskola är ersättning för undervisning, lärverktyg, elevhälsa, måltider, administration, mervärdesskatt och lokalkostnader.

Hur fördelas skolpengen?

Idag har vi en likvärdighetsprincip när det gäller fördelning av resurser som innebär att den skolpeng kommunala huvudmän fördelar till sina skolor ska även de fristående skolorna ersättas med. ... Man menar alltså att skolpengen ska fördelas jämlikt, precis som man skolvalet att det ska vara jämlikt oavsett huvudman.

Hur mycket är skolpengen i Göteborg?

Bidrag för visst stöd på introduktionsprogram Skolverket har beslutat att det belopp som en kommun eller en huvudman för en fristående gymnasieskola har rätt att få i ersättning för den del av programmet som avser visst stöd för att uppnå behörighet är 4 100 kronor per elev och ämne.

Hur mycket är skolpengen i Stockholm?

Skolpengen i Stockholm och Nacka 2021 Stockholm F-3: 85.100 kronor per år. Nacka, årskurs 4-6: 78.400 kronor per år. Stockholm, årskurs 4-6: 88.300 kronor per år. Nacka, årskurs 7-9: 98.600 kronor per år.

Hur mycket får privatskolor per elev?

Skolverket har beslutat att det belopp som en kommun eller en huvudman för en fristående gymnasieskola har rätt att i ersättning för den del av programmet som avser visst stöd för att uppnå behörighet är 4 100 kronor per elev och ämne.

Relaterade inlägg: