Vad menas med serverdator?

Innehållsförteckning

Vad menas med serverdator?

Vad menas med serverdator?

Enkelt sagt kan man beskriva en server som en hård -eller mjukvara som servrar information till andra datorer. En server liknar en dator i sitt tekniska utförande. Det är en maskin eller ett datorprogram som har i uppgift att lagra filer, system och information som andra datorer har tillgång till.

Vad är en datorserver och vad används den till?

En värddator eller server är ett datorsystem som betjänar andra system, klienter, ofta över ett datornätverk. Också varje nätansluten dator kan betraktas som en värd.

Vad är en Värdserver?

Antingen via en inbyggd filhanterare eller via FTP-åtkomst som tillhandahålls av värdleverantören. Varigenom klientens FTP-programvara ansluter till leverantörens FTP-värdserver med hjälp av en FTP förbindelse. Mycket ofta kan du hitta webbhotell företaget själv som en ”värd” för korthetens skull.

Vad menas med tjänster i molnet?

Ofta säger man bara molnet. Oavsett hur det benämns är molnet ett vitt begrepp, utan fasta definitioner. Enkelt uttryckt använder du molnet varje gång du lagrar en fil eller kör ett program på internet. Det kan vara att din smarta telefon automatiskt lagrar bilderna du tar i bildtjänsterna Icloud eller Google foto.

Relaterade inlägg: