Har McDonalds sötpotatis pommes?

Innehållsförteckning

Har McDonalds sötpotatis pommes?

Har McDonalds sötpotatis pommes?

– Att äntligen kunna servera sötpotatispommes är något vi är väldigt glada över. Vi har ofta fått frågan från våra gäster när de ska komma till Sverige, och då är det extra kul att kunna avslöja att det nu blir verklighet, säger Staffan Ekstam, Head of Food Strategy på McDonald's, i ett pressmeddelande.

Vad består pommes av?

Potatis, vegetabilisk olja (raps, solros), dinatriumdifosfat, dextros.

Vad är det i McDonalds pommes?

För det första ska potatisen skördas och skalas. Efter att den friterats kryddas den med bland annat socker och salt. Sedan fryses dem ned för att fraktas ut till McDonald's restauranger. Innan pommesen når kundens mun har de även friterats en andra gång.

Vad friterar McDonalds i för olja?

Vi använder endast vegetabilisk olja, en blandning av raps- och solrosolja, med låg andel mättat fett. Innan pommes frites serveras friteras de en andra gång, nu på restaurangen, till gyllengul färg och krispighet.

Vad kostar en pommes på donken?

McDonald's Priser
ArtikelPris
Tillbehör och Snacks
Pommes Fritesk17.12
Sweet Potato Friesk25.00
Dipsåserk8.00

Hur många gram är en mellan pommes?

Det finns 340 kalorier i 1 portion (114 g).

Hur tillverkas frysta pommes frites?

Ursprung: Belgien, Frankrike, Nederländerna För bästa resultat, tillaga pommes strips direkt från frysen. Tillaga pommes stripes i en långpanna mitt i ugnen vid 225ºC. Vänd dem då och då. De är klara när de fått en gyllenbrun yta, efter ca 15-2 Djupfryst vara, förvaras vid -18°C eller lägre.

Hur många gram pommes frites?

En "normalportion" innehåller ca 175 gram vilket då skulle ge ca 130 kcal. 1 portion pommes frites i ugn (3% fett), 175 gram, ger ca 290 kcal. En portion storpommes frites på Mc Donalds på ca 136 gram, ger 440 kcal och 22 gram fett. En ungsbakad potatis utan fett är lika fettsnål som kokt potatis.

Hur mycket väger McDonalds pommes?

Det finns 340 kalorier i 1 portion (114 g).

Hur många kalorier i McDonalds pommes?

En stor pommes frites på McDonalds innehåller cirka 460 kilokalorier och en Big Mac lite mer än så – omkring 500 kilokalorier.

Relaterade inlägg: