Vad ingår i spanska 3?

Innehållsförteckning

Vad ingår i spanska 3?

Vad ingår i spanska 3?

Spanska 3 är för dig som klarar dig hjälpligt på spanska men men vill utvidga området där du kan använda språket. Kursen ger även behörighet till högskolestudier i spanska. Du får fördjupade kunskaper om grammatik och får tillämpa dem på kända ämnesområden.

Är spanska 4 obligatoriskt?

Att läsa språk har många fördelar! ... På flera gymnasieprogram kan moderna språk, dessutom, läsas som kurser inom programfördjupningen. På de gymnasieprogram där moderna språk är ett obligatoriskt ämne ska skolan alltid erbjuda dig att läsa tyska, franska och spanska.

Hur svårt är spanska 4?

gick spanska 3 förra terminen och det kändes mycket svårare om jag jämförde med grundskolan. ... tror detta beror på att vi haft 4 olika lärare i grundskolan och förkunskaperna var begränsade.

Vad händer om man får FI spanska 4?

Har du problem med spanskan så ska du prata med din lärare om det. Ett f drar ner ditt meritvärde (snittbetyg) så det är bra att göra sitt bästa så att man inte blir underkänd.

Vilken spanska läser man i högstadiet?

Spanska är vanligaste språket Steg 1 och 2 motsvarar de kurser som eleverna läser i grundskolan.

Hur många meritpoäng ger spanska 3?

Du kan endast få 0,5 meritpoäng för moderna språk 3 även om du läst flera kurser i Moderna språk 3, exempel Franska 3 och Spanska 3. För att kunna få meritpoäng för två olika språk måste du alltså ha nivå 4 i ett av språken, och lägst nivå 2 i det andra språket.

Är spanska 5 svårt?

Även grammatiskt sett är spanskan förhållandevis lätt. Visserligen har den en mängd verbböjningar och tidsformer som måste bemästras, men grammatiken är också ganska fri från undantag. Om spansk grammatik var en person hade hen varit mångfacetterad men ärlig, precis en sådan person som vi gillar.

Är spanska 1 svårt?

Du har rätt i att du behöver bara ha 100 poäng (en obligatorisk kurs i Moderna språk på Naturvetenskapsprogrammet är det) och du kan, om din skola erbjuder det - välja Spanska 1 & kan mycket väl få högre betyg än i Franska 3. ... Även betyget E i Moderna språk 3 höjer meritvärde mer än betyget A i Moderna språk 1.

Hur mycket merit ger spanska 4?

Moderna språk 4 ger 1 meritpoäng.

När läser man spanska 4?

Spanska 4 riktar sig till dig som vill fördjupa och vidga dina kunskaper i det spanska språket. I kursen läser du bland annat skönlitteratur från olika spansktalande länder. Kursen utvecklar din förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt.

Relaterade inlägg: