Vad ingår i Svensk Elstandard?

Innehållsförteckning

Vad ingår i Svensk Elstandard?

Vad ingår i Svensk Elstandard?

SEKs mission

  • Organisation. SEKs styrelse består av representanter från olika företag, organisationer, statliga myndigheter och verk.
  • Tekniska kommittéer. SEK Tekniska kommittéer är basen i verksamhet och det är medlemmarna i kommittéerna som sätter standarden.
  • Historia.

Vad är Elinstallationsreglerna?

Elinstallationsreglerna berör elinstallationer för lågspänning och bygger dels på de krav som anges i Elsäkerhetsverkets föreskrifter för elinstallationer, dels på internationella standarder inom området. ... I förra utgåvan av Elinstallationsreglerna inarbetades standarderna SS 4364661 och SS 4364753.

Vad innebär begreppet identifiering när det kommer till standarder inom elinstallationer?

Utförande enligt svensk standard innebär att om du inte har egna önskemål om hur du vill ha din elinstallation så får du en standardinstallation, dvs ett visst antal vägguttag och belysningspunkter per rum och på förutbestämda höjder och platser.

När ska man tillämpa svensk standard SS 436 40 00?

Den gäller i princip för alla lågspänningsinstallationer, dvs för kretsar som matas med nominella spänningar upp till och med 1000 V växelspänning eller 1500 V likspänning. Men det finns undantag. För vissa, speciella typer av anläggningar för lågspänning finner man säkerhetsfordringarna i andra standarder.

Vilket syfte har Elsäkerhetslagen?

1 § Denna lag syftar till att främja hög elsäkerhet och minska risker för att el orsakar personskada eller sakskada.

Relaterade inlägg: